sâmbătă, 21 iunie 2014

Incalzire prin pardosealaTrecut si prezent
 
De cand am inceput sa activez in acest domeniu, a trecut ceva timp. La acea vreme, la inceputuri, incalzirea prin pardoseala era privita cu suspiciune de catre potentialii beneficiari, existand tot felul de temeri ale acestora, bazate in principal pe niste mituri. Secundar, si pe o samanta de adevar ce le-a generat, adica pe experiente ale celor ce-au avut probleme in timp, datorita alegerilor deloc bune pe care le-au facut.

Greseli facem cu totii privind alegerile noastre, mai ales ca nu toti suntem specialisti in domenii multiple. Iar specialisti in domeniul sistemelor de incalzire prin pardoseala sunt, actualmente, din nefericire, doar cativa. De-aceea, pe undeva, la acea vreme, la inceputuri, este de inteles de ce alegerile privind incalzirea prin pardoseala nu erau tocmai stralucite. Mai ales ca nu existau nici atatea informatii si nici facilitate de acces la ele, ca acum.

Daca este sa ma refer la volumul mare de informatii din prezent, din pacate, daca cern si discern, majoritar au mai degraba un masiv rol de dezinformare, nicidecum de informare. O relativa explicatie ar fi aceea ca fiecare se zbate in felul sau sa atraga, sa “cucereasca” piata, sa faca fata valului mare al concurentei. “Fiecare trebuie sa manance o paine” – cum spunea un amic de pe un forum. N-ar fi nimic rau in asta. Daca intr-adevar nu ar fi nimic rau. Si nu ca ar fi rau pentru "concurenta" sau pentru "impresie artistica”, ci este rau tocmai pentru utilizatorul final, pentru beneficiar. Creeaza confuzii, incertitudini si totodata o posibila perpetuare a informatiilor eronate, trunchiate, "machiate".

Prin noianul de informatii la care toata lumea are acces, este aproape imposibil pentru un potential beneficiar ce-si doreste un sistem de incalzire prin pardoseala in imobilul sau, sa reuseasca sa descalceasca itele si sa aleaga bine. Astfel incat, majoritatea covarsitoare a clientilor aleg dupa pret si nume generic, nicidecum dupa performantele configuratiei, dupa criterii ce tin de calitate. Acasta majoritate considera ca toate componentele sunt la fel(chiar daca poate arata/se comporta diferit si au specificatii diferite), si cred ca obtin aceleasi rezultate, doar difera preturile. Astfel, cu concursul deliberat al vanzatorilor, aleg cam ce li se ofera, fara sa cunoasca diferentele. Diferentele care fac diferenta.

Privind domeniul acesta, imi amintesc ca am pornit de jos, perseverent, cu pasiune, acumuland experienta, adunand si mai ales procesand informatie dupa informatie, selectand. Am participat la seminarii, la targuri si expozitii de profil, am discutat cu reprezentanti ai unor firme cu nume si renume mondial in sisteme de incalzire prin pardoseala, am testat diferite componente ale mai multor branduri, mai mult sau mai putin cunoscute, am invatat, am studiat, am analizat, am muncit si am reflectat.

Cumulat, in timp, am proiectat hectare de sisteme de incalzire prin pardoseala. Am coordonat echipe de montaj si am atins dezideratele beneficiarilor mei, oferind exact rezultatele de top ce le-am promis. Am contribuit cu informatii si recomandari de specialitate pe forumuri, am ajutat de fiecare data asa cum am putut. Nu de putine ori am deschis “Cutia Pandorei” abordand subiecte “contondente”, controversate, punand pe tapet lucruri pe care multa lume nici nu le lua in considerare, ca sa le priveasca si in profunzime. Doarece am dorit sa informez corect, observand ceea ce de fapt se petrece in jurul meu. Recte alegerile semenilor mei nu tocmai potrivite(sau deloc potrivite) privind incalzirea prin pardoseala, problemele ce le intampina, confuziile, nelamuririle, indoielile. Totodata si fiindca am observat diletantismul si amatorismul “specialistilor” in domeniu.

Astfel incat, pentru a veni in sprijinul tuturor celor ce isi doresc un sistem de incalzire prin pardoseala performant, mi-am propus sa deschid si sa dezvolt acest blog, pentru o corecta si mai ampla informare.S.P.I.P. - reprezinta acronimul pentru Sisteme Performante de Incalzire prin Pardoseala. Sau, pentru Sisteme Profesionale de Incalzire prin Pardoseala. Ori pentru Sisteme Premium de Incalzire prin Pardoseala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu