vineri, 17 februarie 2017

Filtrele Y si scaderea temperaturii de ambient din imobilATENTIONARE

Curatati periodic filtrele Y de la sursa termica!

Caracteristica la care sa fiti atenti este aceea ca in imobil se simte o scadere nejustificata a temperaturii de ambient(deoarece in sistemul de incalzire secundar scade temperatura agentului termic vehiculat, acest lucru datorandu-se depunerilor ce se acumuleaza in filtrul Y aflat pe returul circuitului primar). Sursa termica nu intra in acest caz in avarie(decat la blocajul total al circulatiei agentului termic), insa isi diminueaza progresiv temperatura si debitul prin modularea(scaderea) puterii, rezultand totodata si cicluri mai scurte de functionare ale acesteia.

Am intalnit mai multe cazuri in care agentul termic(apa) din sistem era trecut in prealabil prin dedurizatoare si prin tot felul de alte filtre, inainte sa ajunga la sursa, insa, chiar si asa, tot au existat depuneri de sedimente in filtrele Y aflate pe returul surselor termice.

Personal, la sistemele de incalzire prin pardoseala, din mai multe motive demne de luat in considerare, de cate ori am avut ocazia am insistat si am recomandat tuturor achizitia amsamblurilor distribuitor/colector, cu termometre prevazute pe acestea(sau GPA cu termometre atat pe tur, cat si pe retur circuit secundar). Pe langa alte aspecte, avand ambele termometre “on board”, in orice moment puteti sa va dati seama daca exista nereguli in functionare, iar persoanei la care apelati pt service ii va fi mai usor sa constate si sa elimine cauza.


Montajul corect al filtrelor Y

Filtrele Y se monteaza corect “pe orizontala”, cu baza filtrului in jos, ca in imaginea atasata. Filtrele(de orice tip, inclusiv cele Y) se flancheaza cu robineti de trecere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu